Благоевградски треньор иска от ЮЗУ спортна зала. Обявен обществен търг няма!

Снимка: Infomreja.bg

„На 21.09.2017 г. от 11:00 ч. ще протестираме пред ректората.Чрез този протест ние от Спортен Клуб „ЮГОЗАПАД” изразяваме гражданска позиция и смело смятаме да покажем, че каузата „Спорт“ е важна.
Обектът на нашето недоволство е Ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“, който налага еднолична забрана за спортни тренировки в салона на бившия механотехникум в Благоевград“, това е началото на писмото изпратено до всички медии от председателя на клуба – Илия Илиев.

ИНФОМРЕЖА успя да се свърже с Илиев. Пред медията ни той обясни, че в началото на юни е имал устна договорка с ректора на университета, според която спортната зала на бившия механотехникум в града, която в момента е собственост на ЮЗУ, щяла да му бъде отдадена под наем. Илиев разчитал за тези три месеца, че вече е осигурил терен за своите спортисти. С наближаването на 15. септември треньорът започнал да подготвя залата като внася в нея оборудване, разчитал на думите на доц. Юруков

Спортистът твърди, че основната причина за протеста е, че не е получил писмени мотиви от университета, които да докажат позицията на институцията. Също така родителите на малките членове на клуба, студентите и учениците питат какво става. „Учебната година почна, а ние нямаме занятия! По този начин ректорът ме злепоставя пред моите ученици!“, каза Илиев. Той казва, че не е „в главата на ректора“и затова иска да разбере какво го е накарало „да се отметне“ от думата си.

Още преди седмица Илиев е направил последен опит за положителна комуникация между него и университета в лицето на доц. Юруков. В писмото Илия „заплашва“, че ако университета не даде писмено становище, треньорът ще протестира. Според думите му, седмицата изтича утре, а писмо от институцията няма.

Официалното становище на университета обаче доказва, че писмо е изпратено до адреса, посочен за обратна връзка от Илия Илиев. Документът е с изходящ номер от 18.09.2017 г.

Позицията на ЮЗУ категорично заявява, че не е обявен търг за отдаване на мястото под наем, следователно никой не може да има претенции. Залата в момента е в ремонт, а и през учебната година ще бъде ползвана от студентите на университета. ЮЗУ не може да пренебрегне своите възпитаници за сметка на интересите на частния бизнес.

Според Илиев това не са мотиви, тъй като след 17.00 ч. е възможно мястото да се ползва от неговия клуб, но на практика това е собственост на една институция, в която има закони и правила, според които се отдава собствеността ѝ под наем.

Илиев каза още, че на протеста ще има около 10 човека. Самият треньор е „похарчил 100 лв.“ за мегафон, с който ще изрази исканията си пред сградата на ректората. Изработил е и листовки, в които „ще уличи личността на ректора“.

Илиев каза, че се чувства излъган и ако не му бъде даден отговор, ще продължи всяка седмица да протестира дори и сам. Не е ясно дали писмото, изпратено от университета, е прочетено от Илиев или просто не е съгласен с позицията, която му е заявена.

 

Снимка: ЮЗУ, официално писмо, изпратено до Илиев
Снимка: Съобщението на Илиев, изпратено до медиите

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK