Отново Лятна академия в училището на Абланица

Снимка: личен архив

Тази година – още по-интересна и забавна

В редакцията на ИНФОМРЕЖА се получи писмо от Калинка Гайтанинчева, заместник – директор на СУ „Свети Паисий Хилендарски“ – село Абланица. В него тя разказва за Лятната академия в училището.

Ето текста на писмото:

„За поредна година в СУ “Св. Паисий Хилендарски“ – Абланица, се провежда Лятна академия с ученици от 2. до 7. клас.

Групите се организираха с помощта на класните ръководители на съответните класове, като родителите на учениците попълниха декларации за участие. Образуваха се  три групи от по 20 ученици.

След дългото отсъствие на децата от училище заради създалата се епидемиологична ситуация, на 28-и юли дворът на училището се изпълни с тях. Навсякъде ехтеше детската глъч и въодушевените разговори между учениците, които не се бяха виждали от доста време.

Всички с нетърпение очакваха да се запознаят с невероятните инструктори към екипа на Лятната академия/2020 – Ради и Лия. Топлото им отношение към учениците грабна техните сърца.

Лятната академия тази година се провежда под надслов – Геройска среща “Забавно лято“. Тя започна присъствено в двора на училището с много игри, забавления, интересни въпроси, предизвикателни мисии и, разбира се, много ПОДАРЪЦИ.

За съжаление в следващите дни ще продължи онлайн. На учениците се раздадоха интересни приключенски дневници, в които те ще работят с помощта на инструкторите в продължение на две седмици.

Благодарим на екипа на Образователно – приключенска академия “Забавно лято“ за положителните емоции и топлото отношение към нашите ученици!“

 

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK