БСП обвини НАП за натиск върху съдии и адвокати

Снимка: frognews.bg
Министър Горанов трябва да обясни на българското общество ползват ли се приходните агенции за натиск върху български граждани.
 

БСП ще настоява за изслушване на финансовия министър Владислав Горанов другата седмица в парламента заради натиск на НАП. „Става дума за безпрецедентен натиск от страна на държавата, управлявана от ГЕРБ, върху съдии, адвокати и редови български граждани, документиран в официална кореспонденция на Националната агенция за приходите“, съобщи в декларация от името на парламентарната групата депутатът Николай Тишев.

Той уточни, че на 11 август 2017 г. директорът на дирекция „Контрол“ на ТД на НАП-Бургас изпраща доклад до изпълнителния директор на агенцията Галя Димитрова, в който се изразява недоволство от съдебните актове, с които се отменят административни мерки, наложени от данъчни служители.

НАП-Бургас предлага на Централно управление на НАП да се извърши селекция на счетоводните фирми и адвокатските дружества, за които има информация, че правно обслужват заинтересованите лица, на които са издадени принудителни административни мерки – запечатване на обект, а също така и на съдии от Бургаския административен съд и членове на техните семейства.

„Предложението на НАП-Бургас за селекция и наказване на неудобни адвокати, счетоводители и съдии е одобрено от централата в София и е започнало изпълнение“, каза Тишев.

Той отбеляза, че БСП разполага с отговор на НАП във връзка с доклада на НАП-Бургас и предприетите действия.

В писмото се посочва още, че за периода 11 август – 31 октомври 2017 на териториалните дирекции на приходната агенция в цялата страна са възложени общо 39 броя проверки и ревизии на физически лица с професия адвокат, съдия или счетоводител, от които 25 са на територията на НАП-Бургас.

 

КОМЕНТАРИ

бук16:21 - 01.12.2017
защо нап отказва да погне човека на борисов в сатовча агент ленко от тевтерчето на филип златанов нанесъл щети за над два милиарда лв. от незаконен добив на подземни богатства, нинова многократно е сезирана за това но си мълчи като пуйка-нали човека на борисов е комунистически шпионин ,,ЛЕНКО'', крадец на коли, оказва натиск върху съдий като корумпирания продажник съдията божинов,издига на високи служби прокурори като този дето крадел ток и уреждал проститутки-този същия укри че лени-косачкаджията притежава ГКМ и със нея унищожава горите поголовно, и към днешна дата продължа ва да сече незаконно прикриван от всички горски власти, добива гнайси в коритото на р. бистрица-незаконно, унищожава баражите на м. дълбоки-дол -студентите от лесото идваха всяко лято да правят дипломните си работи относно ерозийте, унищожи и местностите хърсовица,илинден, бабини тикли който са исторически паметници на културата, от събиращата се вода във огромните изкопи половината село плетена се превърна във свлачище,водите се процеждат в скалните процепи и избиват в къщите на хората,това същество укрива милиони левове не внесени данъци но няма кой да го погне-хем е човек на дсб(нено димов и костов ) хем е човек на борисов хем пък е агент ленко-тюруленко на всичкото отго ре има човека завършено осмо отделение-отгатнете защо такава твар има силата да ебава цялата държава. ,,TIM'' ?????????????
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK