С водосвет и благопожелания от приятели и съмишленици стартира мандата си новият кмет на Рилци (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

„Давам си сметка, че онази промяна, за която се борихме, сега е в нашите ръце и ни чака много работа"

Дни след като се закле да работи за благото на благоевградското село Рилци и неговите жители, новоизбраният кмет даде и коктейл за колеги, приятели и съмишленици.

Залата в местното кметство едва побра дошлите да уважат Крум Крумов и да му пожелаят успешен мандат в името на хората и развитието на едно от най-големите и предпочитани населени места в община Благоевград.

„Благодаря на всички ви, че отделихте от личното си време в съботната вечер, за да ме подкрепите в това мое ново начало. Всеки един от присъстващите в залата е дал своя принос за израстването ми като личност.

Семейството ми, което винаги е стояло зад мен и ме е подкрепяло във всичко.

Колегите ми от Общинския съвет в Благоевград – мандат 2011-2015, които ми дадоха първите уроци в политиката.

Приятелите ми, поддръжниците ми тук, в селото, с които в предизборната кампания воювахме рамо до рамо.

На всички вас, които ми гласувате доверие – благодаря!“, бе част от емоционалното слово на кмета Крум Крумов.

Той обаче съзнава, че пътят дотук е по-лесната част. Признава, че предстоят четири години, през които очакванията и изискванията от него като кмет ще са големи.  

„Давам си сметка, че онази промяна, за която се борихме, сега е в нашите ръце и трябва да започнем нейното реализиране – стъпка по стъпка. Вярвам, че ще получим подкрепа от ръководството на община Благоевград в лицето на инж. Румен Томов и общинските съветници.

Сигурен съм, че ще работим и със структурите на МВР и Районна прокуратура, защото всички ние имаме една-единствена цел – подобряване качеството на живот на хората“, каза още новият кмет на Рилци.

В работата си той ще се ръководи от знаменития завет на свети Йоан Рилски: Не търсете първенство и началства, но помнете Оногова, Който е казал: "Онзи, който иска да бъде по-голям всред вас, нека бъде слуга на всички".

„Нека да бъдем живи и здрави всички и с Божията помощ и благословия да дадем старт на едни ползотворни и успешни 4 години“, си пожела още Крум Крумов.

Своята благословия към новия управник на Рилци дадоха и свещениците – отец Петър от благоевградския храм „Въведение Богородично“, и отец Павел от църквата "Св. вмчк. Димитър" в кв. "Струмско" и архиерейски наместник на Благоевградска духовна околия, които отслужиха водосвет за здраве и късмет.

Крум Крумов и очарователната му съпруга Любима посрещнаха топло всичките си гости в сградата на кметството, благодариха им от все сърце за уважението и се постараха на никого да не липсва нищо.

Председателят на Административния съд в Благоевград – Мария Тодорова, ръководителят на Районна прокуратура – Борислав Ковачки, известният хирург и общински съветник - д-р Владимир Таковски, ректорът на Колежа по туризъм – проф. Васил Жечев, Радослав Тасков – четири мандата общински съветник, три от които председател на местния парламент в Благоевград, бяха само част от присъстващите.

Адвокат Албина Анева, която бе кандидат за кмет на община Благоевград от ПП „МИР“ и настоящ общински съветник, Любен Милев – общински съветник и лидер на БСП в Благоевград, Захари Ханджийски – шеф на благоевградския клон на „Общинска банка“ АД, също бяха в залата. А сред тях и младият поет Мартин Стратиев, автор на популярните стихосбирки „Престъпна лирика” и “Тероар”.

Своята подкрепа за новия кмет на Рилци даде и Петър Карасански – бивш кмет на селото, когото местните определят като един от най-достойните и отговорни управници в историята на Рилци. Не липсваха и представители на бизнеса. Със своето присъствие събитието уважиха предприемачите Борис Киройчев и Петър Стойчев.

Новият градоначалник на Благоевград също бе сред поканените. Заради ангажименти Румен Томов не успя да дойде, но пък изпрати на колегата си в село Рилци специален поздравителен адрес, част от който гласи:

"От все сърце Ви желая здраве, кураж, устойчивост и упоритост за справяне с многобройните отговорности на местната власт и Ви уверявам, че в мое лице имате съюзник, на когото можете да разчитате в бъдещата си дейност. Пожелавам Ви в края на мандата всички, които са Ви подкрепили, да се гордеят със своя избор!".

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK