Представители на Регионалната здравна инспекция изнесоха лекция пред студенти

Снимка: ЮЗУ
В Деня на здравния инспектор – 15 март, студенти, докторанти и преподаватели от Философския факултет се срещнаха със служители на Регионалната здравна инспекция – Благоевград, които изнесоха публична лекция на тема „Здравословният начин на живот – традиции и предизвикателства“.
 
Гост-лектори бяха експерти от отдел "Профилактика на болестите и промоция на здравето" към Дирекция "Обществено здраве" на РЗИ: Бианка Равначка – началник отдел, Милка Данчова – старши експерт / психолог/ и Таня Христова – старши експерт. 
 
Присъстващите успяха да се запознат отблизо с работата на отдела и Регионалната здравна инспекция като институция, както и със съвременните измерения на предизвикателствата в сферата на промоцията на здравето. Засегнати бяха различни аспекти от здравните превенции и се подчерта значимостта и потребността от добра информираност.
Интерес предизвикаха и организираните от експертите демонстрации на алкоочила, които симулират състояние на след употреба от алкохол и разкриват въздействието му върху нашите реакции, зрение и баланс, както и измервания с апарат “Smoker lyser”, който показва нивото на въглеродния оксид в издишания въздух и количеството на карбоксихемоглобин в кръвта при пушачи. 
 
Събитието бе организирано от Катедрата по социология и Лабораторията за социологически изследвания, в партньорство с Регионалната здравна инспекция – Благоевград и Катедрата по психология.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK