Представители от читалищата в община Белица бяха на семинар в Благоевград

Снимка: Община Белица

Читалищата от община Белица участваха в практически семинар за стратегическо планиране на читалищната дейност, което се проведе в хоровата зала на Читалище "Н. Вапцаров - 1866" - Благоевград.

След изнесеното заседание на Върховния читалищен съвет на Съюза на народните читалища по въпроси свързани с дейността на читалищата, председателят на СНЧ - Николай Дойно, в организира работен семинар, на който участваха читалищата от Благоевградска област.

Образователния семинар бе открит от председателя, който сподели, че в Благоевградска област читалищата работят изключително добре.

"Тук осъществяваме едни от най-важните си идеи в публично-частното партньорство“, сподели пред всички Дойнов. Но днес ще наблегнем на два важни фактора за развитието на нашата дейност - планиране и създаване на стратегия за развитие на читалищната, за което сме поканили проф. д-р Борислав Борисов - СА "Д. А. Ценов" - Свищов ".

След лекцията на проф. д-р Борислав Борисов, практическа информация за пререгистрацията на читалищата, съгласно новия закон изнесе Ваня Георгиева от института за правна информация - София, а Томи Йовчев - член на Върховния читалищен съвет и председател на комисията за любителско творчество, запозна присъстващите с темата "Читалищните фестивали - като културен продукт". 

На срещата председателят на Съюза на народните читалища получи една българска роза от името на всички читалища от Благоевградска област в знак на благодарност за подкрепата и себеотрицанието към българското читалище и негов духовен стожер и за наскоро изминалият му рождения ден.

Николай Дойнов получи и подарък от името на кметът на община Белица - Радослав Ревански, тефтер и химикал с логото на общината и видео дискове, отразяващи културно-историческото и природно наследство и фолклорното богатство на община Белица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK