Младите възрожденци от ОУ „Христо Ботев“ – Кюстендил застанаха на почетен караул пред паметника на Васил Левски в столицата

Снимки: ОУ "Христо Ботев"

Младите възрожденци при Пето основно училище „Христо Ботев“ – Кюстендил се включиха в инициативата на Общобългарски комитет „Васил Левски“, посветена на 145-годишнината от неговата гибел.

Учениците застанаха на почетен караул пред паметника на Васил Левски в столицата, изживявайки незабравими мигове, обличайки куртки, копия на униформата, с която се е снимал Левски през 1868 година в Букурещ.

Тази чест им бе оказана за активна дейност през 2017, в която бяха избрани за клуб на месец юни.

С калпаци и лъвски знаци, истински пушки „Манлихер“ /осигурени от фондовете на Военна академия/ и сериозна дисциплина, учениците предизвикаха възхищението на хората.

Срещата с председателя на Общобългарски комитет – Васил Василев, предизвика радост и удовлетворение у младите възрожденци.

Изказаното задоволство от отличното им представяне ги мотивира за нови инициативи за утвърждаване на национално-патриотичните ценности и идеали и съхраняване на българската идентичност и облик в Европейския съюз.


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK