Първи Зумба маратон и група „Мастило” нажежиха страстите в Благоевград

снимки: Община Благоевград

Първи Зумба маратон се проведе в Благоевград като част от тържествата за празника на града. Площад „Георги Измирлиев” се превърна в сцена за танци и много настроение. Въпреки лошото време, жителите и гостите на областния център на Пиринско не се лишиха от горещите латино ритми. Площадното пространство бе изпъстрено с танцьори, а публиката активно взе участие в първия зумба маратон.

Първият лицензиран инструктор по зумба в Благоевград Бисерка Манчева обясни какво точно представлява модерния танц. „Зумба е фитнес танц, вдъхновен от латиноамериканските ритми. Създадена от кулумбийския хореограф Алберто Перез в края на ХХ век, зумбата включва танци, аеробика и фитнес. Хореографията на танца съчетава движения от хип-хоп, самба, салса, меренге, мамбо и бойни изкуства”, каза Манчева. В рамките на два часа, инструктори от Мексико, Гърция и България, танцуваха и спортуваха, заедно с публиката на свежи латино ритми.

По-късно на сцената излязоха Вики Терзийска и група „Мастило”. Тя представи и новооткритата група „НИКО” и двама от участниците в „Гласът на България”- Нина Илиева и Пламен Добрев. Истинско шоу, български и световни хитове забавляваха благоевградчани. Те имаха възможност да чуят едни от емблематичните песни на група „Мастило”- „Моите кафеви очи”, „Памуковите облаци”, „Така приятно е със теб”. За най-големите почитатели на хубавата музика и доброто настроение имаше осигурени и награди.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK