COVID-19: Какво трябва да знаят трансплантираните пациенти и чакащите за трансплантация

Снимка: Infomreja.bg

Освен най-често задаваните въпроси има и няколко прости, но доказали своята ефективност правила

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ съвместно с Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония подготвиха информация какво трябва да знаят за COVID-19 трансплантираните хора и чакащите за трансплантация. Освен най-често задаваните въпроси има и няколко прости, но доказали своята ефективност правила и препоръки за ежедневно поведение с цел предпазване от заразяване с COVID-19.

Все още малко се знае за влиянието на имуносупресията, раковата химиотерапия или трансплантация върху предаването или тежестта, с която ще протече евентуално на COVID-19. Предполага се, че пациентите, получаващи такива лечения, биха били изложени на по-висок риск от развитие на тежко заболяване.

Тази информация е разработена с цел да отговори на някои от често срещаните въпроси, които може да се породят относно COVID-19. Ако за някои хора, правилата наложени поради пандемията от COVID-19 са трудни за изпълнение, то за всички трансплантирани или получаващи, имуносупресивни терапии пациенти те са ежедневие.

Пълният текст може да намерите на: https://iamn.bg/%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b8/%d1%80%d1%8a%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%be%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0/#covid19

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK