Първи протест пред РЗИ в Благоевград срещу новите мерки

Снимка: Infomreja.bg

Собственици на заведения и техни работници влязоха на разговор с директора на РЗИ

Първи протест в Благоевград срещу новите мерки, които влязоха в сила от днес.

Собственици на заведения и техни работници се събраха пред Регионалната здравна инспекция. Част от тях влязоха на среща с директора на РЗИ - д-р Калоян Калоянов, в която обсъждат мерките на местно ниво.

Масовото недоволство идва от въвеждането на зелените сертификати, а местните ресторантьори посочват, че такива липсват при контролните органи, каквито в случая са от РЗИ. Ресторантьорите настояват и за безплатни тестове във всички обекти, както и въвеждането на мерки за веригите. 

От своя страна д-р Калоянов уточни, че тази заповед идва от Министерство на здравеопазването и те нямат вина за наложени противоепидемични мерки. 

Разговорите продължават и към този момент, съобщи репортер на ИНФОМРЕЖА от мястото на събитието. 

В 18 ч. днес се очаква провеждането на още един протест пред РЗИ, под наслов "За правото на свободен избор!". Той е организиран чрез Фейсбук от граждани, включително и ваксинирани, които обаче са против ограничаването на правата на хората чрез новите мерки.

ИНФОМРЕЖА припомня, че от днес в областта част от учениците от Благоевград, Симитли, Петрич, Струмяни, Кресна, Сандански, Разлог, Белица, Хаджидимово преминаха в онлайн обучение.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK