Първи молби за ПУП в ромския квартал на Гърмен: Подадоха ги местният пастор Иван Айдаров и синовете му

Иван Айдаров, снимка: Infomreja.bg, архив

Две заявления за изработване на подробни устройствени планове /ПУП/ за строителство на жилищни сгради и магазин в местността "Падарката", в която е и ромският квартал "Кремиковци", са постъпили за разглеждане и одобрение от Общинския съвет в Гърмен.

Молбите са подадени от местния пастор Иван Айдаров и синовете му Румен и Кирил и ще бъдат обсъдени на утрешното заседание на Общинския съвет. Те са на основание чл. 21, ал. 1 от ЗМСМА и чл. 124а, ал. 1 от Закона за устройство на територията.

Двамата братя Румен и Кирил Айдарови искат да им бъде разрешено изработването на ПУП за застрояване на жилищна сграда в поземлен имот № 047072 в местността „Падарката“, както и ПУП за построяване на магазин в съседния имот, който е под № 047073.

От името на Иван Айдаров, познат в региона като "пастора", също е внесено в ОбС - Гърмен законово искане за изработване на ПУП за жилищна сграда в поземлен имот № 047097 в същата местност.

На 8 септември 2015 г. при акция "Багер" в ромския квартал "Кремиковци", по време на която бяха съборени над 10 незаконни къщи, бяха разрушени и масивните жилищни сгради на евангелския пастор на гетото и на брат му Асен Айдаров.

"За нас няма живот вече, отнемат ни бъдещето", коментира тогава пред ИНФОМРЕЖА пасторът. Той обясни, че купил земята за над 1 300 лева и строил дома си в продължение на 20 години.

За имота му имаше и удостоверение за търпимост, издадено от общината. 

 

Снимка: Infomreja.bg, архив
Снимка: Infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK