Две кюстендилски фирми шият предпазни маски

Снимка: Infomreja.bg

99 лица са поставени под карантина в Кюстендил

99 човека са под карантина от Община Кюстендил. На други 130 лица вече е изтекла карантината. 23 сигнала са обработени по телефона и където е необходимо сме изпратили препоръки да се свържат със здравните власти. Най-важното в момента е добра кондиция и добър имунитет, обяви кметът на Кюстендил, Петър Паунов.

От петък срещу събота влиза в сила заповедта за носене на маски на закрити и открити обществени места. Има достатъчно маски, две кюстендилски фирми шият в момента маски, като цената им е между 2 и 3 лева.

„Казахме много ясно – маската е да предпазим околните, тя гарантира, че това, което носим ние няма да го предадем на околните. Всеки може да предаде нещо нежелано, като в момента това е КОВИД – 19.

Благодаря на екипите на кюстендилската болница, затова че са постоянно до хората, затова че обгрижват в момента десетките тежки случаи, обяви още градоначалникът.

Както ИНФОМРЕЖА вече съобщи, 4 нови лица са заразените с коронавирус в Кюстендил. Става въпрос за пациенти, не за лекари, увери директорът на болцита, д-р Александър Величков.

Един от заразените е бил в отделението, в което беше първоначално настанен починалия от коронавирус 62-годишен кюстендилец. Сред далите положителна проба е и семейство, което се е завърнало от Германия.

„С коронавирус е и майката на починалия пациент. Тя е на 82-години и можем да кажем, че в момента е в стабилно състояние. Завърналият се от Германия мъж е с пневмония и състоянието му е средно тежко към тежко. Другият мъж, пациент на 82 години, също е в средно тежко състояние към тежко. Имаме три хоспитализирани лица и едно, което е на домашно лечение“, обобщи още д-р Величков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK