19-годишният убиец на Валери Дъбов сам се предаде на полицията

Снимка: Infomreja.bg

19-годишният Алекс Игов, сочен за извършител на убийството на Валери Дъбов, сам се е предал на полицията. Това обяви тази сутрин директорът на ОДМВР- Кюстендил, комисар Елиан Стамболийски.

Алекс, известен с прякора си Гучи, сам е отишъл в полицията с майка си снощи около 23.30 часа. Малко по-рано снощи се появи информация, че Алекс Игов е написал в личния си профил във фейсбук: „Не съм убиец“.

„Не можем категорично да кажем дали той е написал това съобщение или някоя от близките му“, коментира Стамболийски. Той обяви още, че са установени лицата, които са нанесли тежката телесна повреда на 53-годишен мъж, който е настанен с опасност за живота в „Пирогов“.

„Едното от лицата е задържано, а другото се намира в кюстендилската болница. След това и той ще бъде арестуван. Предстои днес официално да бъде разпитан и 19-годишният младеж“, обяви още директорът на ОДМВР – Кюстендил. По негови думи всички роми, които са участвали в масовия бой в неделя рано сутринта в центъра на Кюстендил, са от клана на Гольовците.

„За Гольовците мога да кажа, че те не са добре приети в квартал „Изток“. Техните съкварталци не хранят особени симпатии към тях. Имат стари вражди назад във времето с друга от фамилиите, известна като Ропотамци. По-голямата част от тях са излежавали повече от една присъда за различни криминални прояви. Сред задържаните за масовия бой обаче няма такива, които да са участвали в убийството на 46-годишния пазач в черешов масив в село Шишковци“, уточни още Стамболийски.

По случая с масовия бой в Кюстендил, който завърши с убийството на 35-годишния Валери Дъбов и прати 5-ма в болница, са задържани общо 12 човека – българи и роми.

19-годишният Алекс Игов до този момент има регистрирани 3 криминални прояви, две от които за нанасяне на телесни повреди.

Втори ден на протест

Днес малко след 7 часа около 30 кюстендилци отново излязоха на протест пред сградата на ОДМВР – Кюстендил. Всички бяха единодушни, че трябва да бъдат взети спешни мерки спрямо ромите.

„Това са една шайка престъпници, които години наред са толерирани от държавата. Ток, вода, социални помощи – всичко ние им плащаме. Живеят като пълноправни граждани, а те какво правят. Убиват ни. Искаме генерални промени. Колко станаха проблемите от тяхна страна – то не беше в Асеновград, то не беше Войводиново, а сега Кюстендил. Всяка седмица това малцинство създава проблеми някъде из страната и то защото е толерирано“, обяви един от протестиращите пред сградата на полицията.

При групата недоволни кюстендилци слезе директорът Елиан Стамболийски, който заяви, че Кюстендил не може да се сравнява с Войводиново.

„При нас инцидентът е битов. Не става въпрос за етническо напрежение. Що се отнася за ромския квартал „Изток“ преди няколко седмици правихме проверка на абсолютно всички търговски обекти. Оказа се, че в квартала те са 90. Над 30 екипа бяхме на място и голяма част от тези обекти бяха затворени. Правим всичко възможно, уверявам ви“, обяви пред протестиращите Стамболийски.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, вчера малко след 7 часа сутринта възникна масов бой между българи и роми в центъра на града. Вследствие на инцидента е убит 35-годишният Валери Дъбов.

Младият мъж издъхна след нанесена смъртоносна прободна рана с нож в сърцето. Други 5-ма са настанени в болница, един от тях – 53-годишният Славчо Игов е между живота и смъртта в столичната клиника „Пирогов“.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Личен архив
Снимка: Личен профил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK