Първата самостоятелна изложба на Венцислав Кирилов в Благоевград стартира с няколко откупки

снимки: Радио Благоевград

Още при откриването на изложбата на Венцислав Кирилов в Арт салона на Радио Благоевград бяха закупени няколко произведения. Макар че това е първата изложба на автора в Благоевград, публиката посрещна с въодушевление картините му.

Той показва свои произведения акварел, предимно пейзажи от Благоевград, Мелник, Сандански.

Акварелът е една от най-нежните и поетични техники на живописване. В изложбата можем да открием духа на Благоевград, на Сандански, на Мелник, показани с една лекота и топлота, ефирност, поетичност.

На пръв поглед обвеяни с носталгия, пейзажите на Венци Кирилов са едно пътуване към непознатото в едни уж толкова познати светове.

Венцислав Кирилов е от Монтана, където е работил в областния вестник като технически редактор и карикатурист. През 1995 година прави първата си самостоятелна изложба "Шаржове и карикатури". През 1997 г. следва втора изложба "Живопис и рисунка" - пейзажи от Монтана и околността. 

От 1998 до 2003 г. работи живопис и акварел като художник на свободна практика, рисува карикатури за вестник "Стършел" и други периодични издания, работи като илюстратор за американска детска писателка, чрез която успява да продава свои акварели в чужбина.

След 2002 г. се премества със семейството си в родния град на съпругата му Сандански, където са и до днес с трите им деца.

През последните години участва в реставраторски екипи и в творчески колективи при изписването на църкви.
Освен за галерия Ликин в град Сандански, рисува акварели и за галерии в София. Макар че е студент първа година в Югозападния университет, до сега Венци Кирилов защитава достойно името си на художник. Негови акварели са собственост на частни лица в Америка, Германия, Англия, Русия и други. 

Изложбата в Арт салона на Радио Благоевград беше открита от проф. Георги Драчев - ръководител Катедра "Изобразително изкуство" във Факултета по изкуствата на ЮЗУ "Неофит Рилски" - Благоевград.

 

снимки: Радио Благоевград
снимки: Радио Благоевград
снимки: Радио Благоевград
снимки: Радио Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK