Първата книга с лирика на Ива Спиридонова с премиера в Кюстендил

Източник: Ива Спиридонова

Първата книга с лирика "Думите ми" на кюстендилката Ива Спиридонова в родния й град представя Симеон Аспарухов. Премиерата е насрочена за 10-и април от 18.00 часа в синята зала на читалище "Братство".

Входът е свободен, а Ива и Симеон канят кюстендилци и гостите на града да заповядат на вечерта на разхвърляните и събиращите се думи, за да разкажат как се ражда поезията.

"Думите МИ" е моята първа книга, моята истина за живота, любовта и всичко останало. Тя е моето най-истинско лице. А лица много - пишещ човек, четящ човек, работохолик, мениджър, преподавател, майка, жена, приятел...което ви харесва или...което заслужавате. Бяла, черна, грешна, невинна, отдадена, обичаща, несигурна, съмняваща се, гневна, лоша, нервна, неспираща, неуморима, търсеща, намираща, чувстваща, създаваща...

Живея бързо, изгарям неспирно, оставям неизлечими следи във всеки и навсякъде. Подчинявам живота си на един единствен закон - този на любовта. Всичко, сторено с любов, е правилно. Обичам ли, значи е правилно. И е до смърт. Така обичам и думите си. Живея чрез тях, усмихвам се и дишам чрез тях, те са аз и аз съм тях. Ако искате да ме намерите и познаете истинска - търсете ме в Думите МИ", каза специално за ИНФОМРЕЖА авторката.

Ива Спиридонова - Найденова е родена на 10.01.1979 г. в Кюстендил. Завършва средното си образование в родния си град, възпитаник е на Езикова Гимназия „Д-р Петър Берон”, профил английски език. Владее отлично английски език, ползва руски, сърбохърватски и италиански език. Висшето си образование завършва в Софийски университет „Св. Климент Охридски” като магистър „Старобългористика”, бакалавър „Българска филология” и бакалавър „Връзки с обществеността и реклама”.

Понастоящем се занимава с външна търговия, преподава езици, пише поезия и критика, редактира и рецензира книги. Живее в София. Семейна, с две деца. „Думите МИ” е първата й книга с лирика. Личната й Фейсбук страница носи същото име, там могат да се намерят още от нейните поетични текстове.

Ива и Симеон ги събира любовта към думите, за да усъвършенстват заедно и поотделно творческия акт, за да се научават и вдъхновяват взаимно. Подреждат разхвърляния ум на Симеон, разхвърлят подредените думи на Ива, пишат заедно, създават общи текстове.

В момента Ива редактира дебютната книга с поезия на Симеон, която се очаква да бъде готова в рамките на тази година и в същото време заедно продължават да представят на хората първата книга с лирика на Ива, която излезе от печат в края на миналата година.

Планират още общи четения в София и други градове, очакват с нетърпение момента, в който ще представят на читателите поезията на Симеон, мечтаят за следващите си книги, както и за обща такава. И, разбира се, това е само началото на едно прекрасно сътрудничество.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK