Евродепутатът Асим Адемов покани на ифтар християни и мюсюлмани

Снимки: Пресцентър Асим Адемов

По случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан евродепутатът Асим Адемов организира тържествена вечеря - ифтар, в община Гърмен.

Сред гостите на вечерята бяха районният мюфтия на област Благоевград - Айдън Мохамед, общинският председател на ГЕРБ – Гърмен Верхад Ислямов, кметове на населени места, общински съветници от община Гърмен и младежи от различни населени места в общината.

Асим Адемов изказа благодарности към неговите приятели - мюсюлмани и християни, които уважиха благотворителната вечеря, посветена на свещения месец Рамазан като пред всички зяви:

„Всички ние сме различни, но еднакво ценни, независимо от етническата и религиозната ни принадлежност. Различията ни правят по - сплотени, по-обогатени и по-мъдри. Празниците са много по-красиви, когато са споделени!“

От своя страна гостите на евродепутата Асим Адемов му благодариха за оказаната почит и уважение, споделиха задоволството си от срещата, като споделиха, че традицията по почитането на празниците заедно би било добре да се запази и всяка година християни и мюсюлмани да споделят една трапеза за големите празници на двете общности.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK