Първанов се връща в БСП

снимка: president.bg, архив

Връщането ми в БСП след изтичане на президентския мандат би укрепило левицата и би я отворила към нови коалиционни партньори. Това заяви президентът Георги Първанов по време на посещението си в Криводол, цитиран от news.bg. Той определи като нелепи медийните публикации, че ще закрива БСП и ще прави български ПАСОК.

"Струва ми се, че това го е измислил някой, който до онзи ден е бил на почивка в Гърция. Смятам това за много нелепо. Подобни подозрения имаше още 1997 - 1998 година, когато правих Нова левица, когато правих Коалиция за България.

Така че - моето връщане в БСП би било един морален жест, един жест към всички онези хора, с които съм работил и надявам се, ще е нещо, което ще укрепи, ще засили партията, да я отвори към нови и силни коалиционни партньори, реални партньори. Аз самият за постове не се стремя, а конкуренция, лидерска, сигурно ще има", заяви президентът.

Първанов защити идеята за минимални корекции в президентските правомощия относно правото на вето, което налага президентът и начина, по който то се преодолява. Той каза, че не прави внушения за президентска република.

„Силната ръка беше много компрометирана в последните две години. Силата на управлението е в знанието, а не в това да тропаш и да плашиш противника си", подчерта президентът.

Предизборното мото на управляващите „Градим България" той коментира с думите: "Това звучи респектиращо, но е по-малко въздействащо от бригадирския лозунг „Строим за родината". На мен онова старото ми действаше по-въздействащо".

Държавният глава обяви, че от Враца започва отчета си за двете години мандат на "Дондуков" 2. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Свободен04:41 - 30.08.2011
Е, след като ликвидираха Българския цирк, някои институции и обществени фигури почнаха да изземват фуенкциите му... Първия цирк почна с абсурдното внушение "Президентът е безпартиен"?!? Не знам кой измисли тази идиотия, ама подобно нещо няма никъе по света. Дори в САЩ президентът бива издигнат като кандидатура на някоя партия. Та тая гимнастика на "Гоце" Първанов кому беше нужна - "като президент излизам от БСП"? Освен това, как излизаш от БСП? Кое напусна точно? Вярванията, Манифеста на Партията или комунистическото си минало? Нито едно от тях не може да бъде изоставено от комунист. Той си остава партиец и жалко червено човече пожизнено... Другия цирк беше атеист като него да се закълне пред Библията (щото така правели и американските президенти)... Е то, все едно циганче да се закълне в законността на държавата, в доброто възпитание и в честността!!! Или пък аз в Комунистическия манифест, дето не бих го използвал и за тоалетна хартия! Човек се заклева само в нещо, дето го вярва и дълбоко го цени! Че Гоце е атеист и до днес, той не го е крил... Че пък сега - нов циркаджийски номер: "След като изпълних брилятната политика на БСП в подкрепа на Русия, като Президент, отново се връщам в редиците й"?!? Абе, хора, кому е нужен този цирк? Че то дори хора със страшно лош вкус не биха го гледали?
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK