Божидар Димитров: "Кан Кубрат" няма да е патерица на ГЕРБ!

Божидар Димитров, снимка: Infomreja.bg, архив

"Няма да бъда патерица на ГЕРБ! Категорично! Предстои да видим дали ще се коалираме със Слави Трифонов. Хората в парламента не са елита, това са партийни функционери, лузъри". Това заяви в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR професор Божидар Димитров, създател на политическа формация "Кан Кубрат".

"Всичките ни политици произхождат от "Философския факултет" на СУ, от времето на социализма. Тогава беше призната една философия - на марксизма-ленинизма. Всички са марксисти и това е нивото им", убеден е историкът.

И обясни, че за да се управлява една страна са нужни от 3000 до 5000 души. "Ние, в партията, имаме над 20 000 елитарни специалисти", каза Димитров.

"Няма да бутаме правителството, ще направим референдум за Велико народно събрание", допълни той.

Според историка патриарх Кирил не е направил дипломатически гаф, тропането по масата и говоренето му са типични за генерал от КГБ и допълни: "Говорих с Валери Симеонов и го посъветвах да се извини. Той трябваше да го направи. Казах му, че не бива за няколко думи да разваля цяло правителство".

"А иначе никой не видя истинските думи на патриарх Кирил. Той каза, че България е създала Русия, Русия е продукт на България! Но, ако трябва да бъдем честни, и патриарх Кирил и българското правителство не са прави. Когато каним, е необходимо да каним и останалите народи, участвали в освобождението на България", смята Димитров.

А относно ЧЕЗ мнението на бъдещия политик е, че няма значение кой стои зад Гинка. "Ако не беше Гинка, щеше да е Пенка!", отсече той.

"Ако тя няма капацитет да управлява ЧЕЗ и станем като дискотека веднага жандармерийски части заемат позициите и започват да управляват системата", предложи проф. Божидар Димитров. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK