Първанов призна: Синът ми купува хотел „Стримон спа” в Кюстендил

Снимка: Strimon-spaclub.com

Георги Първанов потвърди в "Тази сутрин" по bTV, че синът му Ивайло ще бъде един от новите собственици на луксозния хотел "Стримон спа" в Кюстендил.

Сделката обаче още не е финализирана. "Синът ми може да участва и в друг бизнес, той никога не е бил на държавна работа. По-малката част от акциите ще бъдат закупени от сина ми. Парите са от кредит, от неговата заплата и ние сме му помогнали. Сигурен съм, че става дума за 200 000 лева. Вероятно гаранцията дадено по всички правила на закона. За това какъв е размера на кредита ме хващате неподготвен. Можехте да ме попитате предварително и щях да ви кажа точната сума", каза лидерът на АБВ, цитиран от БЛИЦ.

Купувачи на „Стримон спа” са сестрата на депутата от БСП Кирил Добрев - Марияна и синовете на Георги Първанов – Владимир и Ивайло. Прогнозите са Марияна Добрева да заеме и поста управител.

Социалистът Кирил Добрев и лидерът на АБВ Георги Първанов имат общ бизнес от години. В средите на столетницата не е тайна, че Марияна Добрева, дъщеря на починалия вътрешен министър от БСП Николай Добрев, е била секретарка на Първанов по време на неговите президентски мандати.

Марияна помага на двамата сина на лидера на АБВ да регистрират заедно фирмата си „Айви-СМ”, което е и първото тяхно бизнес начинание. Въпреки капитала от едва 5100 лева дружеството има предмет на дейност продажба на софтуерни продукти, каквато е специалността на по-големия президентски син Владимир, както и консултантски и хотелиерски услуги.

По-малкият син на Първанов - Ивайло, е завършил УНСС и е регистриран като управител на фирмата в търговския регистър. В края на миналата седмица двама млади мъже са се представили в териториалната данъчна дирекция в Кюстендил като бъдещите собственици на „Стримон спа”, разкриха бирници от града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK