Първанов: АБВ подава ръка за местния вот на всички леви и центристки партии

снимки: Пресцентър АБВ

ПП АБВ подава ръка за открит диалог, за търсене на общи действия и за участие на местните избори с общи кандидати на всички леви и центристки партии в България.

Това заяви Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/ и председател на ПП АБВ, в речта си на честването на първата година от рестарта на проекта "Алтернатива за българско възраждане".

„Надявам се да оставим назад във времето пренебрежението и високомерието, няма малки и големи. Ние не просто трябва да покажем автентичната българска левица, но и модерната българска левица, която не само решава проблемите на традиционните социални слоеве - пенсионерите, на хората с увреждания, но инвестира в предприемчивите, в бъдещето на нацията. Това трябва да постигнем заедно и аз се надявам, че отговорът ще бъде положителен“, посочи Георги Първанов.

Той подчерта, че само за година АБВ се утвърждава като социален коректив в парламента и в българската политика. „Искам да окуража разколебаните, трайните резултати идват трудно. Видяхме лесните победи на някои други, как се стопиха за броени дни в новия парламент. Но трудно постигнатото е добра изходна база за разширяване на влиянието ни. Това е нещо, в което аз твърдо вярвам", посочи Първанов.

Председателят на АБВ постави пет основни приоритетни задачи пред формацията: Развитие идентичността на партията, утвърждаване на водещата й роля в търсене идейните параметри на образа на левицата на бъдещето; Изграждане на широка и ефективна организационна мрежа в цялата страна; Укрепване на централните ръководни органи на партията; Коректен, взаимноизгоден диалог с партиите от левицата и центъра за консолидация с оглед на предстоящите изпитания; Постигане на резултат на местните избори, който да покаже качествено ново равнище в развитието на АБВ;

На първата година от рестарта на проекта АБВ Георги Първанов подари юбилейни монети "Иcтория Cлавянобългарcка" на децата, които се родиха от 17 януари 2014 до 17 януари 2015 година в семействата на членове и симпатизанти на партията от цялата страна. Повече от 1 000 човека събра АБВ на събитието, което отбеляза първата година на формацията.

 

снимки: Пресцентър АБВ
снимки: Пресцентър АБВ
снимки: Пресцентър АБВ
снимки: Пресцентър АБВ

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK