Първа земляческа среща проведе новосформираният клон на Дружба "Родина" в София

Част от участниците в срещата на „Дружба Родина“- клон София, снимки: Дружба "Родина"

Първа земляческа среща инициира и проведе новосформираният клон на сдружение „Дружба Родина“ в „Art-room“ ресторанта на 5-звездния хотел „Анел“ в центъра на столицата.

Сред участниците, повечето от които живеещи от години в столицата, имаше представители от всички възрасти и от цялата страна. Тържеството се ръководеше от Веселин Давидов, син на приятеля и съратник Велко Давидов, в качеството му на управител на клона.

Сред гостите имаше и нови хора, незапознати досега с целите и дейността на организацията. Поканени бяха също членове и симпатизанти на сдружението от Родопите, Пиринско и Тетевенско. Секретарите на Управителния съвет - Петко Колев и Димитър Димитров, поднесоха кратка информация.

На фона на тиха класическа музика и подрънкване на чаши с вино всеки от гостите представи себе си, за да се изпълни основният замисъл на срещата - взаимно опознаване и взаимопомощ.

Участваха млади хора и техни родители и близки приятели от Сатовча, Кочан, Жижево, Ваклиново, Плетена, Гоце Делчев, Велинград, Асеновград, Смолян, Крумовград, Кутела и други.

Срещата уважи Иса Хаджиали, бивш кмет на Брезница и настоящ преподавател в Софийския университет "Св.Климент Охридски". Клонът на сдружение "Дружба Родина" в София е учреден на 29 септември 2014 г.

За председател е избран Веселин Давидов (родом от с.Кочан), а за секретар на клона - Фатме Ферадова (родом от с.Любча).

И двамата са свързани силно с родния край и Родопите, но живеят и работят от години в София. Такъв е профилът и на повечето съучредители и съмишленици на клона на организацията в София.

„Първоначалната ни среща е най-вече с опознавателен характер и цели засилване на контактите и обмяната на идеи помежду ни. Макар от години да живеем в София или да обикаляме по света, всички сме родолюбци и сме здраво свързани с родния край и Родината.

Едно от основните ни желания е с изцяло позитивни послания, примери и инициативи да дадем своя принос за взаимното опознаване и сближаване между българските граждани от различни вероизповедания, да дадем нови хоризонти на възобновената и важна за нас в исторически план културно-просветна организация", споделиха Веселин Давидов и Фатме Ферадова.

 

Част от участниците в срещата на „Дружба Родина“- клон София, снимки: Дружба "Родина"
Част от участниците в срещата на „Дружба Родина“- клон София, снимки: Дружба "Родина"

КОМЕНТАРИ

до всички19:42 - 12.02.2015
Болна съм болна стара майко,/2/ Ша дойде ден скоро да умра./2/ Поздрав за всички!!!
Do - Donabornicite ot CRU - KGB i DS20:41 - 11.02.2015
1. Mustafa Kemal Pasha (Atatutk) e bil pomak i do kraua na jivota si ostanal takav, bez znachenie ot tova kadeto pissuvat po turskite negovi pametni plochi. 2. Azbukata i ezika ima dosta da se pishe, a samo nekoj da kaje na kakkuv ezik sa pisali i govorili starite bulgari, oshte po-starite traki i segashnite tehni naslednici. 3. Na koi Boj sa se molili starite bulgari, nekogashnite turki i segashnite pomaki i w kakvo sa vervali. 4. Drujba Rodina i mekeretata im zaedno s vuzroditelite na Boko Tikvata, razni tam shmekeri na Bijo Dimitrov, kakvi sa po etnos i narodnost - pomaci li, prodajni pomaci li, ili podli bulgari ili zagubeni turki ili stari hitri bulagaro-turko.
до "До "Рахим" "18:01 - 10.02.2015
Цитат: "Гледам че горе в коментарите се опитваш да прокрадваш омраза към турците или турция." Отговор: - Въобще не е вярно! Напротив- давам ги дори за пример. И бих добавил към примера с тях- Кемал Ататюрк. Ценят си го толкова, а и ние трябва да го ценим, защото е съумял да направи от средновековните останки на Османската империя- днешната светска Турция. Показал е исторически, че ислямът и прогреса не си, и не бива да си, противоречат!
До До Рахим17:09 - 10.02.2015
Просто питах за средиземноморският ДНК ,защото виждам ,че знаеш за всички други народи ,но не и за нас. И много се извинявам ,но само това съм питал ,за нагоре кой ти е писал си го търси. Комплексар !!!!

FACEBOOK