Първа загуба за Марек Юнион – Ивкони

Снимка: BGvolleyball.com

Шампионът Марек Юнион – Ивкони записа първа загуба от началото на Суперлигата по волейбол. Точка на серията от четири поредни победи на дупничани сложи Левски Волей, след успех с 3:2 гейма. За носителите на купата на България това бе трета победа от началото на сезона.

Прогнозите за тежко гостуване на шампиона, въпреки че съперник е отбор от долната половина на таблицата се оправдаха. В първия сет сините спечелиха убедително 25:14. Втория бе далеч по – равностоен, а крайното 26:24 отиде за втори път на адреса на Левски Волей. Все пак Марек като лидер в класирането и без загуба досега успя да се съвземе и спечели третия гейм с 25:16.

Изключително равностойна бе играта в четвъртата част, като никой от двата съперника не се даваше. Волейболистите на Марек отново взеха първоначален аванс  и поведоха с 8:5. Диагоналът на Сините Костадин Стойков, който бе основен мотор за своите през първите две части позагуби ефективност и треньорът Мартин Стоев потърси промяна с включването в игра на младия Жани Желязков. 

Левскарите успяха да стопят пасива си и изравниха играта при 16:16. След два добри сервиса на Желязков Сините поведоха с 19:17. Последва ново равенство 24:24, при което след доста емоционални моменти по-добра психика показаха гостите, които докараха мача до тайбрек.

Тайбрекът бе под знака на домакините, като те започнаха устремно и след сервис на Красимир Гайдарски поведоха с 4:0. До края на гейма Сините буквално прегазиха съперника, като поведоха с 10:2 и спечелиха безпроблемно петата част, а с това се поздравиха и с крайната победа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK