Първа снимка от новия сарай на Доган

Снимка: Петър Генчев

Новият сарай на Ахмед Доган е почти готов. Това става ясно от първата снимка на имота, която бе разпространена днес от известния бургаски журналист Петър Генчев на стената му във Фейсбук. На фотогафията се вижда, че сараят е снабден с всички екстри, включително и луксозна беседка. Комплексът от сгради се намира на самия бряг на морето. Той е построен върху терена на бившето пристанище на яхт клуб „Нефтохим“. 

Всъщност мястото за имота не е избрано много добре. По въздух то е само на 500 метра от пристанищата на рафинерията, където акостират танкерите, натоварени с петрол. Така Ахмед Доган ще може да се наслаждава от прозорците си на „уникалната“ гледка от плаващи танкери. 

По информация на BIG5 сараят се строи от Снежана Карова, дъщеря на известния петролен милионер от Девин Карамфил Каров. Именно тя е мажоритарен собственик на „Хермес Солар“, фирмата, която строи яхтеното пристанище и морския сарай на Сокола. 

До 18 юли миналата година собственик на „Хермес Солар“ е секретарката на покойния Ахмед Амин, застрелялият се при неизвестни обстоятелства личен секретар на почетния председател на движението. Хайрие Хаджийска държи 85%, а бившият управител Мустафа Шан е с 5 %. Останалите акционери са руският гражданин Василий Рибаулин и арменецът Григорий Серопян. 

След разграбването на КТБ последва и смяна на собствеността. Мажоритарен собственик на „Хермес Солар“ става 29-годишната Снежана Карова. Току що завършилата „Международни отношения“ в Московски частен колеж, знойната красавица от Девин става главен инвеститор и собственик на яхтеното пристанище в природен парк „Росенец“, който бургазлии наричат Отманли. 

Главен изпълнител на строежа е небизвестната „Главболгарстрой“, а инвеститор - фирмата на хубавата Снежана - “Хермес Солар“. В момента върху земята кипи усилена дейност по завършване на комплекса. Това ще бъде вторият сарай на Сокола в парк “Росенец“. Първото му имение се намира само на метри оттук, но от 2011 година е собственост на „Минстрой холдинг" на бизнесмена Николай Вълканов.

Земята преди строежа е собственост на „Лукойл“, впоследствие част от терена е откупен от Ахмед Доган. Половината хижи в района са изкупени от него и охранителите му сноват с АТВ-та, въоръжени през всички сезони. 

 

КОМЕНТАРИ

Емин Бореца14:04 - 22.10.2019
Нека ПОМАЦИТЕ да гласуват за маймуната Ахмен Доган и неговите мареонетки и измамници. ПЪЛНИ БОКЛУЦИ... Нека хората да се усетят и да гласуват за умният и добър Кандидат Ахмед Чолаков. Който ома добър опит като доказал се политик в Чужбина. Който би Шута на ДПС и е нвзависим кандидат с подкрепата на Воля. Момчето е един от най преуспелите Български бизнесмени и интелектуалци в Чужбина. Говори 7 чужди езика и се бори за развитие на общината и на хората. Тези тъпи боклуци от дпс да се изхвърлят заедно с мареонетките им. Рибанският мързеливец и тарикат .феим офрто. Андрей Бубашев .Минка спринка. Нека хората да разберат че силата и избора е в техни ръце. ДА БЪДЕМ РАЗУМНИ И УПОРИТИ.
Емин Бореца14:02 - 22.10.2019
Нека ПОМАЦИТЕ да гласуват за маймуната Ахмен Доган и неговите маронртки и измамници. Нека хората да се усетят и да гласуват за умният и добър Кандидат Ахмед Чолаков. Който ома добър опит като доказал се политик в Чужбина. Който би Шута на ДПС и е нвзависим кандидат с подкрепата на Воля. Момчето е един от най преуспелите Български бизнесмени и интелектуалци в Чужбина. Говори 7 чужди езика и се бори за развитие на общината и на хората. Тези тъпи боклуци от дпс да се изхвърлят заедно с мареонетките им. Рибанският мързеливец и тарикат .феим офрто. Андрей Бубашев .Минка спринка. Нека хората да разберат че силата и избора е в техни ръце. ДА БЪДЕМ РАЗУМНИ И УПОРИТИ.
...13:43 - 28.03.2016
Е това е...вие гласувайте пак за него и копоите му! А те да живеят в дворци,ама тъпа рая ,какво да се прави.
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK