Икономов: Банско е със славно минало и още по-прекрасно бъдеще

Снимка: Infomreja.bg

Днес градът чества освобождението си

Аз бих цитирал великия Яворов, който преди 107 години в църквата „Света Троица“ произнася много кратко, но пламенно слово, като в част от него казва:

„Днес, братя, ви се сдобивате с най-ценното за вас – свободата! Пазете я, братя, и не позволявайте в сърцата ви да се вселява омраза и безсърдечие. Това искам да пожелая на всички банскалии – да са здрави и да се вслушат в името на великия поет и революционер Яворов.

В днешния празничен за Банско и за целия Пирински край ден, Георги Икономов приветства своите съграждани по случай 5-и октомври.

Нека омразата и безразличието не се вселява в сърцата на банскалии и всички лоши чувства да бъдат изкоренени, така че прекрасният ни град да не е това, което е в момента. Ние всикчи трябва да бъдем щастливи, усмихнати и с песен на уста да живеем в него.

А дали новооткритият бюст-паметник на Гоце Делчев на едноименната улица е последният щрих, допълващ чара на пространството, Икономов коментира:

Този прекрасен паметник е една отдавнашна моя идея. Мястото му е точно тук – в началото на улицата, носеща името му – на този революционер и учител, който е бил в Банско. Това е едно прекрасно пространство, което наред с паметника има и страхотен кован слънчев часовник.

А за бъдещите идеи?

Предстои да монтираме две ръце на така нареченото глухарче – в горния край на улицата, което сякаш го държат. Аз съм убеден, че ще имаме нови идеи, с които да превръщаме тази улица в прекрасен парк с интересни неща.

За пореден път банскалии скланят глава пред подвига на своите герои.

С гордост и признателност заставам пред всеки паметник. Тези хора ни дадоха най-ценното – свободата, която ние трябва да съхраняваме – това е едно вътрешно усещане, което никой не може да ти подари, ако ти не я чувстваш. Аз мисля, че банскалии се усещаме свободни. И нека да напомня, че е хубаво да имаме славна история, но когато тя не е подкрепена със славно настояще и обещаващо бъдеще, картинката не е пълна, затова аз съм щастлив, че живея в Банско, че съм бил негов кмет вече 8 години.

Банско е един прекрасен град със славно минало и още по-прекрасно бъдеще, завърши Икономов.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK