Първа копка на две социални заведения в санданските села Вълково и Лешница

Андон Тотев, снимка: infomreja.bg, архив

Първа копка по изграждането на две социални заведения в община Сандански ще направи кметът Андон Тотев в понеделник.

Стартирането на строително-монтажните дейности е по проект "Подкрепа за деинституциоанализация на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск в Община Сандански”.

Церемонията ще започне от 10.30 часа. В с. Вълково ще бъде поставено началото на строителството на Център за настаняване от семеен тип, а в с. Лешница ще стартира изграждането на Защитено жилище.

Проектът се финансира по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за деинституционализация на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск” по Оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013 г.”

С реализацията на този проект ще бъдат изградени, обзаведени и оборудвани Център за настаняване от семеен тип в село Вълково с капацитет 12+2 души потребители на услугата и Защитено жилище в село Лешница с капацитет 8 младежи.

На събитието освен градоначалника Андон Тотев ще присъстват представители на екипа по проекта, социалното министерство, Община Сандански, фирмите изпълнители на двата обекта, общински съветници и жители на Вълково и Лешница. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK