Румъния бавела приемането ни в Шенген

Манфред Вебер, снимка: БГНЕС

Виновник за забавянето и приемането на България в Шенген е политическата ситуация в Румъния, а София е постигнала голяма напредък, но Букурещ има отстъпление в справянето с корупцията, което пречи и на двете държави да станат част от Шенген, коментира пред БНТ Манфред Вебер, лидер на групата на ЕНП в ЕП.

Необходим е напредък в Румъния, за да се приемат и двете страни в Шенген. Възможно е двете страни да се разделят, но това означава Шенгенска граница между тях и би било по-разумно, ако двете вървят заедно към Шенген, обясни Вебер. 

Според Вебер, проблем на Европа е, че е отдалечена от хората и това трябва да се промени, да се върне ЕС на хората. Който иска да поеме ЕК, да представи програми и хората да го изберат.

Европа сега започва дискусията за финансите, а солидарността е най-важна. Трябва да има пари и за селско стопанство и за регионални проекти, както е и строителството на магистрали в България. В България е изградена много инфраструктура, привлича много чужденци, допълни Вебер. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK