Отлично представяне на КБИ "Петромакс" на Световно първенство в Румъния

Снимка: КБИ "Петромакс"

Световно първенство по карате в стил Годжу-Рю в Букурещ, Румъния – приключи повече от успешно за българските състезатели.

На първенството са участвали 1000 състезатели от 37 държави. България е представена от 43 състезатели, извоювали трето място в крайното комплексно класиране по медали от състезанието. Двама от тези състезатели са възпитаници на Плевенската школа по бойни изкуства – КБИ „Петромакс“. Виктория Росева е ученичка в XII клас на СУ „Иван Вазов“ и помощник инструктор при начинаещите групи в школата, и Максим Христов – ученик в СУ „Георги Бенковски“ със спорт карате към КБИ „Петромакс“. Отлично представяне на двете лъвчета на клуба с 2 финала и 2 титли – шампионска и вицешампионска при дисциплина кумите индивидуално.

Виктория Росева е вицешампион в категория до 55 кг при девойките до 21-годишна възраст. Играе I среща с представителка на Украйна и я побеждава с резултат 3 на 0. II среща – Беларус – резултат 5 на 2 за Вики. На финала пада с резултат от 1 на 0 от представителка на румънския национал.

Максим Христов е шампион в категория над 55 кг при деца, младша възраст. Играе 4 срещи. Надиграва опоненти от Южна Африка с 9 на 0; Италия с 3 на 0 и на финал 6 на 0 срещу румънски национал.

Преди седмица, на  9 септември, лъвчетата от КБИ „Петромакс“ взеха участие и в Международен карате турнир „Купа Дръстър“ в Силистра. Общо около 140 състезатели по карате от 11 карате клуба мериха сили на турнира. Максим Христов е със златен медал в категория над 40 кг. Той надиграва опоненти от Турция и Румъния. Ивет Горанова – шампион в категория Опън; Мария Магдалена Петрова – вицешампион в същата категория – Open /клубен финал/. Симеон Нинчев – вицешампион в категория до 35 кг при децата редени 2007 г.; Цветослав Босилков – златен медал при джуниорите до 63 кг.

Ивет Горанова ще участва в поредния силен Международен карате турнир „Истанбул Опън“ 2017. Турнирът ще се проведе от 22. до 24. септември и е от веригата „Серия А“, което носи точки за класиране за Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

На 30. септември в Плевен КБИ „Петромакс” ще бъде домакин и организатор на Международен турнир по карате „Купа Плевен” за деца, кадети и джуниори. Събитието е включено в Националния спортен календар на Българска национална федерация по карате за 2017 год. и се провежда под егидата на Община Плевен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK