Румен Радев покани Путин да посети България

Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев отправи покана към президента Владимир Путин да посети България, съобщиха от президентската институция.

В съобщението си пресслужбата на президентството уточнява, че държавният глава Румен Радев е поздравил в телефонен разговор президента на Руската Федерация Владимир Путин и руския народ по повод отбелязването на Деня на Русия – 12 юни.

По време на 20-минутния разговор, който се е провел по инициатива на българския президент, е била отбелязана също така дълбоката историческа и духовна връзка между българския и руския народ.

По повод навършването на 140 години от края на Руско-турската война от 1877-1878 г. и Освобождението на България, българският държавен глава е отправил покана към своя руски колега да направи официално посещение в страната ни през 2018 г., като тя е била радушно приета. Тепърва обаче точната дата на визитата ще бъде уточнена.

"По инициатива на руския президент беше направен преглед на двустранното търговско-икономическо сътрудничество, както и в сферата на енергетиката, и беше изразено общо желание за тяхното последващо развитие и задълбочаване без да бъдат политизирани и на основата на взаимна изгода", съобщиха още от президентството. /БГНЕС/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK