Пуснаха от ареста двамата националисти от Сандански

снимка: infomreja.bg, архив

След десетмесечен престой в ареста Окръжният съд в Благоевград освободи от ареста Николай Йовев и Александър Ангов. Двамата бяха задържани и обвинени за бомбения взрив от миналата година пред партийния офис на „Евророма” в Сандански, при който загина 59-годишния Малин Илиев.

Двамата националисти бяха пуснати срещу парична гаранция от по 10 000 лв.  

По време на заседанието съдебната палата бе окупирана от приятели, роднини и симпатизанти на ВМРО.

Йовев и Ангов са включени в софийските кандидатски листи на патриотичната организация и така те получиха имунитет. Да подкрепи морално двамата младежи пристигна и Ангел Джамбазки, водач на листата на ВМРО в Пиринско.

Пред съдебната зала за кратко се появи и бившият председател на националния фенклуб на ЦСКА Димитър Ангелов -  Дучето, който пристигна от столицата с приятели, за да подкрепи арестуваните националисти, които са членове на фен клуба на благоевградския „Пирин”.

В ареста засега остава третият обвинен за взрива пред офиса на „Евророма” Васил Георгиев.

 

КОМЕНТАРИ

Бай Ганьо21:10 - 24.04.2013
Тези момчета може да са истински националисти , но поставяне на взривни вещества и отнемането на човешки живот са си престъпления,а като такива,трябва да бъдат и наказвани.В противен случай се оказва,че националистите се борят срещу роми и тн,заради престъпленията които извършват,вършейки престъпления,което е скапан абсурд. Но в крайна сметка това не може и не бива да изненадва никой,защото почти всеки непромит от скин движения и националистически групировки е забелязвал тези момчета как се проявяват основно.По футболни терени,по паркове с бири в ръка (и други работи,но нека не влизам в подробности)Много се чете за села и райони със сериозни проблеми от страна на циганско население там,но такива лица не се изявяват в тези райони.Обикновено нападат на групи по-малко на брой хора, като цвят на кожа,националност,личност изобщо нямат никакво значение,фактор е колко си пиян,дрогиран или нервиран. Понятията фашизъм,нацизъм и национализъм са преплетени в някаква тотално смахната пародия и не бяхме малко тези , които видяхме в софийските протести как се изяви тя.Чрез вандализъм,дребно хулиганство и подкачания към органите на реда,последвани от бягство,докато цивилни хора наоколо отнасяха побой. За това - една държава - едни закони - едни правила.И НИКОЙ ДА НЕ Е НАД ЗАКОНА И НАД ДЪРЖАВАТА! С какво един националист убил човек е повече от циганин убил човек?
Куршума19:00 - 24.04.2013
Мироне, ще намажеш куршума куче мръсно антифашиско! Националистите на свобода!!! Мирон в затвора!!!
Чиста Булгария11:51 - 24.04.2013
Мирон , ти малоумен ли си ? Нито познаваш момчетата нито нищо , а говориш . Безплатно билетче до Аушвиц?
tit07:36 - 24.04.2013
Това ако са националисти, то аз съм ттрамвай! Кога скинърите станаха националисти и патриоти, кога баба ми Пена стана Мадона? Изгубена младеж, изгубена България.

FACEBOOK