Пуснаха Капланов под домашен арест

Снимка: Infomreja.bg

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил, отмени постоянния арест на съда в Дупница

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил, постанови мярка за неотклонение „Домашен арест“ по отношение на Васил Капланов, като отмени определението на Районен съд – Дупница, с което бе потвърдена взетата по отношение на него, най- тежка мярка за неотклонение - „Задържане под стража“.  Съдът указва на обвиняемия, че няма право да напуска домашния си адрес без разрешение и допуска контрола да бъде осъществяван  чрез средствата за електронно наблюдение.

Васил Капланов е привлечен като обвиняем за закана за убийство – престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК, като е в ареста от 04.09.2020 г.

В мотивите си Окръжен съд посочва, че от доказателствата по делото, все още продължава да съществува обосновано предположение, не е налице реална опасност от укриване, но е налице опасност от извършване на престъпление, доколкото сегашното, за което му е повдигнато обвинение е извършено по време на мярка „Домашен арест“, по друго досъдебно производство.

Задържането под стража не следва да продължава, доколкото има категорични данни за влошеното здравословно състояние на обвиняемия Капланов, които са несъвместими с пребиваването му в местата за лишени от свобода.

Името на Каплата се свързва и с изчезването на Янек Миланов, който е в неизвестност от 31 юли т.г. Тогава Янек се качва в джипа на Каплата и изчезва.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK