Пуснаха движението за леките коли към Кулата

Снимка: Infomreja.bg

АПИ: Отворено е едното платно на АМ „Струма“ край Дупница

Днес - 23 август, след 16 ч. бе възстановено движението на леките коли, пътуващи към Кулата в участъка от АМ „Струма“ край Дупница.

Извършените днес тестове на носимоспособността на съоръжението при 62-ри км потвърдиха първоначалните оценки на експерти, че е възможно пускане на трафика в платното за София, което е по-слабо засегнато от пожара в депото за отпадъци.

Днес и утре - 24 август, в участъка от АМ „Струма“ ще преминават леките автомобили, пътуващи към Кулата, а идващите от Кулата към София ще са по Е-79.

В неделя и понеделник, когато трафикът от Гърция към столицата е по-интензивен, по автомагистралата ще преминават леките коли за София, а тези за Кулата ще бъдат по Е-79.

Целта е максимално улеснение на шофьорите в края на работната седмица и през почивните дни.

През следващата седмица в делничните дни за преминаването на леките автомобили в платното за София на АМ „Струма“ край Дупница ще бъде направена допълнителна временна организация на движението в зависимост от интензивността на трафика.

На този етап движението на тежкотоварните превозни средства остава изцяло по Е-79.

За повишаване на безопасността от 14 ч. днес до 20 ч. в събота - 24 август, превозните средства над 12 тона, пътуващи към Кулата, ще бъдат пренасочвани от АМ „Струма“ към Е-79 при пътен възел „Долна Диканя“.

При пътен възел „Бобошево“ тежкотоварните камиони отново ще продължават пътуването си по автомагистралата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK