Пуснаха Бриндо и Лари под домашен арест

снимки: infomreja.bg

34-годишните благоевградчани Иван Хамбарджийски-Бриндо и Георги Петков-Лари, обвинени в рекет над бизнесмена Александър Божков-Биби, напуснаха следствения арест, след като съдът ги пусна под домашен арест.

Мерките на двамата се гледаха днес при закрити врата по искане на прокуратурата.  

„Не съм виновен. Направиха ни постановка. Задържаха ни без никакви доказателства“, е заявил пред съдия Мирослава Йорданова Иван Хамбарджийски. Бриндо отрекъл в него и в Лари да са намерени белязани пари.

„На този етап няма никакви доказателства за извършено от Хамбарджийски престъпление“, коментира пред ИНФОМРЕЖА адвокатът му Албина Анева.

Сред разпитаните днес свидетели бяха Йордан Йорданов-Жъчката и директорът на регионалната служба по рибарство и аквакултури в Благоевград Емил Филипов.

Междувременно стана ясно, че има и трети задържан за изнудване на Биби – Росен Едипов.

Двамата бяха арестувани при полицейска акция в четвъртък следобед след подаден сигнал от 31-годишния Александър Божков-Биби, който заявил, че е Хамбарджийски и Петков го изнудвали.

Бриндо и Лари бяха закопчани пред сградата на ГУМ в центъра на Благоевград непосредствено след получаване на 2 000 лева.

Източници на ИНФОМРЕЖА разкриха, че Биби е принуждавал Лари да се откаже от свидетелски показания срещу него, което било в основата на скалъпената от Александър Божков история.  

Георги Петков е бил свидетел срещу Божков и по друго досъдебно производство от октомври миналата година.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK