Пускат тока и разчистват отпадъците около новите социални жилища в Дупница

Снимка: Infomreja.bg, архив

Новопостроените социални жилища в Дупница да бъдат захранени с електричество през идната седмица. По този начин гражданите, които вече имат осигурен достъп до наетите от тях жилища, ще имат ток до дни. Това стана ясно след среща между изпълняващата длъжността кмет на Община Дупница Олга Китанова и главния оперативен директор на ЧЕЗ Разпределение България АД Стефан Апостолов.

Китанова заяви, че до края на тази седмица теренът около социалните жилища ще бъде разчистен от все още останалите строителни отпадъци и подравнен, а през следващата седмица ще се извърши чекалиране с оглед необходимостта от по-лесен достъп в района.

Уличната мрежа около социалните жилища все още не е изградена поради забавения старт на програма "Региони в растеж", по която са предвидени около 1,5 млн. лева за изпълнението на проекта.

Строителните дейности ще приключат през пролетта на 2016 година, съобщиха от общинската администрация в Дупница. Отстраняването на забележки по жилищата продължава, като те са за сметка на фирмата изпълнител.

"Трябва да сме коректни към хората и да осигурим необходимите условия по жилищата, ВиК, ел. подаване и т.н. Това е и причината да не сме започнали вземането на месечните наеми, като платен е само депозитът в размер на два месечни наема съгласно Наредбата на Общинския съвет. Така че, едва когато приключим с ремонтните дейности, тогава ще бъдат сключени договорите за наем", обясни директорът на Дирекция "Европроекти" Славка Петровска.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK