Пускат ток в Горно Хърсово

снимка: infomreja.bg, архив

Горно Хърсово е единственото село в община Благоевград, което в 21 век продължава да е без ток. Лишени от електричество са около 40 семейства, живеещи в махала "Акациите", която се намира на около два километра от селото и само на пет от областния град.

Години наред местни жители сигнализират за проблема, не един управник е обещавал планинското селце да се електрифицира, но до момента без резултат. 

В началото на 2011 година местните дори излязоха на протест пред кметството в Благоевград, за за напомнят за тъмнината и неудобствата, които са принудени да търпят повече от 20 години. 

Сега със задачата в "Акациите" да "светне" се е заел кметът на Благоевград Атанас Камбитов. Градоначалникът вече е провел срещи с представители на ЧЕЗ и е получил уверение за реализиране на намеренията му. 

По предложение на общинска администрация на сесията в петък съветниците ще гласуват обособяване на подходящ терен, върху който да бъде изграден трафопост.

"Надявам се предложението да получи одобрение и до края на годината в селото най-после да има електричество", каза Атанас Камбитов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK