Магистрати даряват кръв, събират и средства за апарат за плазмофереза

Снимка: Infomreja.bg

Прокуратурата удря КОВИД

Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на ПРБ също ще се включат в спешното набиране на необходимите средства за закупуването на апарат за плазмофереза и неговото дарение на болница в нуждаещ се регион.

Гешев и ръководството на Прокуратурата на Република България изразяват подкрепа за благородната инициатива на Асоциация на прокурорите в България и на Камарата на следователите за организиране на спешна дарителска кампания за закупуване на апарат за плазмофереза. Със закупуването на устройството ще бъде подпомогнато дарението на плазма, нужна за спасяването на живота на пациенти с тежко протичаща инфекция от COVID-19.

Още в началото на пандемията много прокурори, следователи и съдебни служители се включиха в благотворителните кампании по кръводаряване и събирането на парични средства, с които бяха подпомогнати медици и лечебни заведения, ангажирани с лечението на коронавируса.

„С увеличаването на заболелите наш дълг е отново да подкрепим нуждаещите се. Този път можем да го направим като дарим средства, за да се подпомогне навременното животоспасяващо преливане на рековалесцентна плазма, особено когато расте и броят на желаещите да дарят съдържаща антитела плазма.“

Ръководството на Прокуратурата на Република България призова всички прокурори, следователи и съдебни служители, преболедували COVID-19 и възстановили се от инфекцията, да подкрепят кампанията по даряване на рековалесцентна плазма.

„Всяка наша помощ и усилие са от значение за спасяването на човешкото здраве и живот. Нека заедно да попълним Националната банка за рековалесцентна плазма и да продължим да го правим, докато от това има нужда!“, пише в призива на ръководството на ПРБ, адресиран до административните ръководители на прокуратурите, директора на НСлС и съдебните служители.

В кампанията по даряване на кръвна плазма /съдържаща антитела от преболедували COVID-19/ могат да се включат всички прокурори, следователи, съдебни служители, техни роднини и близки, които са преболедували и са се възстановили от инфекцията.

Предстои да се изготви график на желаещите и отговарящи на критериите, които ще могат да дарят рековалесцентна плазма в Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK