Откриха контрабандни смартфони, укрити по телата и в багажа на трима пътници

Снимка: АМ

Проверката е извършена на ГКПП „Капитан Андреево“

Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и гранични полицаи от ГД „Гранична полиция“ откриха 165 контрабандни мобилни телефона при съвместна проверка на ГКПП „Капитан Андреево“.

Телефоните са открити по тялото и в багажа  на трима пътници – двама мъже и една жена. Те пътували с лек автомобил от България към Турция. Превозното средство марка „Мерцедес“ с българска регистрация пристига на пункта на 15.01.2021 година около 18.20 часа. Шофьорът и тримата му спътници, всички български граждани, заявили, че не пренасят вещи, стоки, благородни метали или парични средства за деклариране.

При последвалата митническа проверка в чанта, оставена на пода пред предната седалка са открити 55 смарт телефона с марката Xiaomi Redmi, собственост на жената. При извършения личен преглед на мъжете, се установява, че двама от тях са укрили в ластични колани около кръста по 55 смарт телефона от същата марка.

Откритите общо 165 мобилни телефона с пазарна стойност близо 57 000 лева са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK