Публикуваха мотивите за оправдателната присъда на Любомир Анчев

снимка: Любомир Анчев, снимка: Областна администрация - Кюстендил, архив

Кюстендилският окръжен съд приема, че бившият областен управител на Кюстендил Любомир Анчев няма никакво участие както в организирането, така и в изплащането на аварийно-възстановителните работи за 4 обекта, разрушени при природното бедствие.

Страна и по двата договора е Община Кюстендил и заплащането е било нейно задължение, което тя е изпълнила. Изплатените суми по двата договора са в размер на общо 1 706 563 лева.

Анчев нямал и участие при организацията на аварийно-възстановителните работи, тъй като те са били извършвани от фирмата-изпълнител. Стойността на извършените аварийно-въстановителните и строително-монтажните дейности е формирана на база попълнените от техническите ръководители.

Съдът счита още, че Любомир Анчев не е осъществил нито от обективна, нито от субективна страна елементите от фактическия състав на престъплението по чл.282 от НК и поради това го оправда. Разноските по делото остават за сметка на държавата.

Анчев подаде оставка като областен управител през декември 2011 година, но остана на поста като общински председател на ГЕРБ – Кюстендил.

Мотивите на оправдателната присъда срещу Анчев са разположени на 78 страници.

Анчев попадна на подсъдимата скамейка заради отпусканите от държавата средства за преодоляване щетите от природното бедствие на 10.11.2009 г. в Кюстендилско.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK