Публично представиха проекта за модернизиране на МБАЛ-Разлог

снимки: Община Разлог

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев официално връчи договорите на избраните фирми изпълнители по проект „Подкрепа за повишаване на диагностично-лечебния капацитет и подобряване възможностите за долекуване и продължително лечение в "МБАЛ - Разлог" ЕООД”, по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013.

Това стана по време на публично представяне на проекта, чиято стойност е 4 630 661, 86 лева, от които съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие е 4 455 685,42 лева.

На конференцията присъстваха още инж. Любен Татарски - народен представител, д-р Мария Копанарова - председател на ОбС – Разлог, зам. – кметовете Иван Гюров и Венцислав Гърменов, лекари, жители на общината.

„Проектът е с изключителна важност. МБАЛ – Разлог обгрижва жителите на 4-те общини Разлог, Банско, Белица и Якоруда, както и техните гости. Всички дейности се изпълняват по график и още в понеделник започват ремонтните дейности по отделенията в болницата. С този проект ще подобрим качество на медицинските услуги. Община Разлог има една последователна политика към здравеопазването и ежегодно отделяла собствен финансов ресурс” , коментира кметът Герчев.

По време на публичното представяне на проекта бе изтъкнато, че целта е с реализирането на проекта МБАЛ - Разлог да се превърне в модерен лечебен център с модерни условия на лечение, долечение, с високо класа апаратура, където медиците да могат успешно да практикуват своята трудна професия.

Проектът предвижда закупуване на апаратура за Акушеро-гинекологично отделение, Детско отделение, Инфекциозно отделение, Хирургично отделение, отделение за Интензивно лечение, Операционен блок, Неврологично отделение и Микробиологична лаборатория. Ремонтни дейности и оборудване са предвидени за Клинична лаборатория, Вътрешно отделение, Отделение за долекуване и продължително лечение, стерилизационна.

За отделението по хемодиализа наред с внушителната техника от 7 бр. апарати за хемодиализа, апарат за обратна осмоза на водата, дефибрилатор, ЕКГ – апарат и 3 бр. пациентни монитори, ще бъдат извършени и сериозни ремонтни дейности, включващи подмяна на покривно покритие и външна дограма, нов  котел за локално отопление, нови радиатори,  полагане на топлоизолация и фасадна мазилка, подмяна подово и стенно покритие в залата за хемодиализа, помещението за обратна осмоза и други.       

Рентгеново отделение ще се сдобие с компютър томограф - спирален 16 /шестнаисет/ слайсов, комбиниран дигитален рентгенов апарат,  ехограф с трансдюсери за коремни органи повърхностни структори и доплер, возим рентгенов апарат „КУГЕЛ” . Ремонтните дейности ще обхванат кабинет за компютърен томограф, кабинет за съхранение и извършване на скопии с подвижен рентгенов апарат (тип „кугел“)  и рентгеноскопичен кабинет, командно помещение, съблекални.

По проекта за подобряване на достъпа на хора с увреждания към основната сграда на  болницата се предвижда подмяна на асансьорите (пътнически и санитарен) и изграждане и обезопасяване на рампа към хемодиализа,  с което се цели предоставяне на равен достъпност за всички до медицински грижи.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK