Музеят в Разлог спечели нов проект, утвърждава се като образователна институция

Снимка: Община Разлог

Проектът има за цел да бъдат обхванати и приобщени към музея всички деца от Община Разлог, като им даде пълноценни летни занимания, наситени с много образователни и развлекателни игри. Екипът на музея и доброволците от Сдружение ,,Международни инициативи за сътрудничество“ ще разработят още нови образователни игри, които ще позволят на децата да си уплътнят времето и да научат нови неща, докосвайки се до историята и традициите на Разлог и това да спомогне за засилване на тяхното патриотично чувство и любов към родния град.

Музеят на Разлог ще се утвърди, освен като любимо място за посещение и като летен образователен център.

Стойността на одобрения проект е 2600 лв., които ще бъдат вложени в закупуване на цветен принтер, озвучителна система и два флипчарта. Като дейности по проекта са предвидени още купуване на две сгъваеми шатри и маси, които да се ползват от децата и доброволците в парка пред музея или в двора.

Вече две години Историческият музей в Разлог,щ и Сдружение ,,МИС“ организират летни занимания, които се приемат с радост от деца и родители. Само тази година участниците в „Лятната академия“ бяха над 800. Децата на Разлог прекараха едно незабравимо лято в музея. Докато се забавляваха имаха възможност да добият нови знания, умения и сръчности, предоставен им бе по-интересен начин ще се докоснат до историята на родния си град. А с доброволците от чужбина се докоснаха и до други култури, опознаха традиции на чужди страни.

,,Исторически музей – гр. Разлог – място за интерактивни летни занимания с деца“ е петият спечелен проект, с който музеят се гордее. През 2016 г. отчетоха успешно проект към Министерство на културата за извършване на археологически разкопки в м. Бетоловото край Разлог. През следващата 2017 г. с одобрено целево финансиране от Министерство на културата издадоха сборник ,,60 години музей в Разлог“, а по-късно през същата година е спечелен проектът ,,Шанс за целогодишна работа с деца“. През 2018 г. е одобрено ново финансиране на музея по проект ,,Нова визия на изложбата за Разлог“, чрез който беше обновена една от основните експозиции.

Община Разлог пожелава успех на музея и още много проекти, с които да подобрява своята материална база, да обогатява своите експозиции и все по-добри възможности за развитие на услугите, предлагани на местното население и туристите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK