Баба столичанка даде на ало измамници почти 10 бона

Снимка: Infomreja.bg

Мъж на 43 г. и жена на 28 г. са задържани след операция на ГДНП и ОДМВР-Стара Загора, непосредствено след вземане на парична сума от телефонна измама в гр. София, в размер на 9195 лева и златни накити.

Двамата са участвали като куриери (мулета), 43-годишният е с богато криминално и съдебно минало. Измамата е спрямо 74-годишна жена, която е била въвлечена в заблуждение по схемата „Съдействие на полицията за задържане на телефонни измамници“.

При действията по разследването, извършени съвместно със служители на 2. РУ-СДВР, у мъжа е намерена сумата от над 18 хил. лева в българска и чужда валута, част от които са и предадените от 74-годишната жена пари, както и накитите. Намерени и иззети са и други вещи и предмети, свързани с осъществяваната от двамата престъпна дейност.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на 2. РУ-СДВР. С постановление на прокуратурата на двамата участници в престъпната схема е наложена 72-часова мярка за задържане. Работата по изясняване на случая продължава под надзора на прокуратурата. Изяснява се съпричастността на задържаните към други измами, извършени на територията страната през месец януари, тази година.

МВР отново напомня - не съществува практика полицията да иска пари от гражданите за изпълнение на служебните си задачи. Имайте предвид, че всяко телефонно обаждане с искане на пари под различни предлози е измама! Не се доверявайте, свържете се с близките си или сигнализирайте на тел.112.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK