Психично болен преби трета лекарка за по-малко от 5 месеца

снимка: money.bg, архив

В късния следобед днес в кабинета й е била нападната и пребита д-р Мария Мързеванова от Гоце Делчев, която е специалист уши, нос, гърло, научи ИНФОМРЕЖА. От МБАЛ "Иван Скендеров" потвърдиха за нелепия инцидент.

Лекарката е била нападната от психично болен мъж от село Господинци, докато тя била в кабинета си заедно с медицинска сестра. Мъжът влязъл като пациент с направление. Вместо да търси лекарска помощ, той налетял на бой на двете жени, като им нанесъл жестоки удари.

От здравното заведение съобщиха, че вследствие на побоя над д-р Мързеванова има съмнения за счупени лицеви кости и нос, което ще бъде установено след направените й рентгенови снимки.

Това е третата пребита лекарка от психично болния мъж, който обикаля по коридорите на Медицинския център от около половин година, като навестява предимно дами медици.

Първата му жертва е била преди време д-р Ерменкова, а през декември миналата година от същия човек била нападната и бита д-р Роси Махинчева.

За един от случаите психично болният побойник е бил осъден от Районен съд - Гоце Делчев на 10 дни арест, а една от нападнатите докторки се разминала само с няколко удара, защото била спасена от пациент, който случайно влязъл в кабинета. 

И при трите случая нападателят се представял за пациент.

След поредното посегателство днес всички жени в бели престилки от Медицинския център са в стрес и се страхуват да останат сами в лекарските си кабинети, както и да се движат сами по коридорите в сградата.

Очаква се този път полицията, прокуратурата и съдът да вземат по-строги мерки и побойникът рецидивист да бъде наказан, а ако се установи, че той действително има психични проблеми, да бъде настанен в специализирана клиника.

 

КОМЕНТАРИ

ха-ха14:49 - 16.03.2012
Например такива тъпи драскачи като мене
ха-ха14:47 - 16.03.2012
Например такива тъпи драскачи като мене
Димитър06:24 - 16.03.2012
Например?
ха-ха00:43 - 16.03.2012
в тая болница има още доста за бой

FACEBOOK