Провокатори от ДПС, начело с Ахмед Башев, опитаха да провалят предизборния митинг на Галип Мисирков в Горно Дряново

Снимка: Infomreja.bg

Кандидатът за кмет на община Гърмен от ДПС - Ахмед Башев, заедно със свои хора от предизборния щаб е опитал да провали провеждането на предизборна среща на опонента си Галип Мисирков.

По данни на очевидци екшънът се разиграл снощи, когато Башев, придружен от кандидати за общински съветници и активисти на ДПС, нахлул на митинга на Мисирков в село Горно Дряново.

Хората от предизборния щаб на Галип Мисирков направили забележка на Башев и свитата му, че ако са дошли в селото за предизборна среща с местните жители, трябва да изчакат да приключи тяхното събитие и едва тогава да започне мероприятието на ДПС. 

"От преди месец сме заявили по законов ред всичките си срещи по дни, часове и населени места.  Според графика снощи ние проведохме нашия предизборен митинг с жителите на Горно Дряново, за който имахме разрешение от 18 до 20 часа. Изненадващо обаче щабът на Ахмед Башев реши по същото време да прави предизборна среща в същото село, на същото място и в същия час, което предизвика недоволство и се стигна дори до размяна на удари", призна Галип Мисирков.

Жители на Горно Дряново разказаха, че Ахмед Башев и щабът му знаели предварително за графика и провеждащата се по него предизборна среща в Горно Дряново и се появили единствено с цел провокация и сплашване на местните хора.

В разразилия се между двата щаба скандал шофьорът на Башев - Физул Кежов-Зульо, ударил мъж от щаба на Мисирков, с което искрата на мелето била запалена. Десетки мъже от присъстващите на предизборната среща в Горно Дряново също се включили и след набързо разменените ритници, скандалът бил потушен, а събралите се на площада симпатизанти на Мисирков отпратили с освирквания и гневни възгласи Ахмед Башев и групата му.

Паметливи припомниха, че до подобна ситуация се стигнало и на предизборен митинг през далечната 2007 г., когато Ахмед Башев бил изключен от ДПС и се явил като независим кандидат за кмет на община Гърмен, а Галип Мисирков е бил кандидат за управник, издигнат от ДПС.

Тогава срещу представителите на ДПС, сред които имало депутати и министри, Башев изпратил свои хора, които налетели на бой на участници и гости в предизборната среща на Мисирков.

 

КОМЕНТАРИ

Musaibe23:06 - 22.10.2015
Пак го вадите голям, но мек. Сега ревете срещу Манолчо, но пак ще си гласувате за него.
dans17:36 - 22.10.2015
bashev shte go zakasa mnogo
oh che vi boli14:27 - 22.10.2015
shte vidite vie hranenici mr1sni...da go duhate vsichki protivnici na b1deshtiq pobeditel bashev..davai bashev,dai im domashno za poreden p1t...s teb sme...pobedaaaaaaaaaaaaaaaaaa
38812:13 - 22.10.2015
kvo 4akate bre otkasnete glavata na predatelya manol,ta da se uspokoi cyalata obstina

FACEBOOK