Общинските съветници от БСП питат „Кюстендилска вода“ за режима в крайните квартали на града

Снимка: Infomreja.bg

Поканиха управителя на водното дружество да отговори на въпросите им

Групата общински съветници от БСП – Кюстендил, отправиха питане към управителя на „Кюстендилска вода“, свързано с въведения воден режим в крайните квартали на областния град. В продължение на месеци на режим са жителите от кварталите „Запад“, „Осогово“ и „Могилата“.

„ В тази насока предвид и липсата на снеговалежи през настоящият зимен сезон, жителите на общината с основание се тревожат да не се озовем в ситуация, наподобяваща тази на гр. Перник.

Ето защо Ви каним да информирате нас и жителите на община Кюстендил за следното: Очаква ли се да има недостиг на питейна вода на територията на Община Кюстендил?“, посочват в писмото си групата общински съветници. Те са отправили покана към управителя на водното дружество, който да присъства на предстоящата общинска сесия и да отговори на поставените въпроси.

Сред останалите въпроси на местните парламентаристи са: Какви бяха причините в горепосочените квартали да са с режим на водата?, Какво е състоянието на изградения преди около 30 г. авариен водопровод – Скакавица, защо същият не се ползва, както и ако в случая е налице извършване на умишленото му увреждане, потърсена ли е отговорност и установени ли са виновни за това лица?

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK