Редица нарушения са открити в две столични психолаборатории

Снимка: Infomreja.bg

Служители на „Икономическа полиция“ – ГДНП, Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ и Националната агенция за приходите извършиха съвместни проверки на четири лаборатории за психическа годност на кандидати за водачи в София и Стара Загора.

Съвместните действия са осъществени на 12 и 13 декември, а в хода им са констатирани сериозни нарушения в две от проверяваните лаборатории.

В едната те са били свързани с провеждане на психологически изследвания и тяхна обработка, за което е съставен акт за административно нарушение, като работата по изясняване на случая продължава.

При проверка в друга лаборатория е установено, че в момента тече психологически изпит на група от 8 човека, но на място е имало само един кандидат-курсист. Същевременно в списъка за присъстващи били оградени всички, заявили явяване. По случая е съставен акт за установено административно нарушение. При проверката служители на НАП са констатирали липси по касова наличност.

Работата по изясняване на случая продължава и материалите ще бъдат предадени на компетентните органи за взимане на отношение по случая.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK