Проверяваме избирателната си секция чрез SMS

снимка: www.grao.bg/elections

Гражданите могат да се информират за избирателната си секция и място на гласуване в интернет, чрез SMS и по телефона, съобщиха от главната дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване", пише dnes.bg.

През интернет справката става на адрес http://www.grao.bg/elections/. Сайтът предоставя възможности на гражданите и на общинските администрации да правят справки в избирателните списъци, да подават "Искане за гласуване по настоящ адрес" по електронен път и да регистрират издадените "Удостоверение за гласуване на друго място" и "Удостоверение за гласуване в определено населено място".

Чрез мобилен телефон трябва да се изпрати SMS на номер 14726 /по-лесно се запомня като 1GRAO - буквите "GRAO" съответстват на цифрите "4726" от телефонната клавиатура/. Номерът 14726 е единен и за трите мобилни оператора. Цената на SMS e 25 стотинки без ДДС. В текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН.

Системата връща два SMS-а с номера и с адреса на избирателната секция за изборите за президент и за изборите за местна власт за въведения ЕГН. Чрез стационарен телефон се избира номер 0800 1 4726 /"0800 1 GRAO"/. Номерът е безплатен за цялата страна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK