Провериха пожарната безопасност в 54 заведения в Кюстендилско, в 6 от тях установиха нарушения

Снимка: Infomreja.bg, архив

Във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници, служители на РДПБЗН – Кюстендил, извършиха проверки в 54 обекта на територията на областта, в които са организирани тържества. В шест от обектите са констатирани нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност, за които са направени съответните предписания с конкретни срокове за отстраняването им.

На територията на област Кюстендил от началото на отоплителния сезон е загинал 1 човек, пострадали няма, но е значителен броят на пожарите, възникнали поради самозапалване на комини (15 пожара, от които 1 е с материални загуби), неправилно ползване на отоплителни уреди (2пожара), късо съединение (2), пожари поради строителна неизправност в комин (4), и 1 пожар в процес на установяване (предполагаемата причина е от отоплителен уред).

С настъпването на Коледните и Новогодишни празници се повишава и рискът от пожари и свързаните с тях инциденти.

Вероятността за възникването на пожари се засилва, както на обществени места, така и в частни домове. Предпоставки за това са използването на различни видове коледни украси, ползване на бенгалски огън, фойерверки, сценични и други пиротехнически изделия, работещи и оставени без надзор отоплителни и електрически уреди, в т.ч. и електрически лампи и други коледни украси.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK