Провеждат специализирана операция за сигурност по пътищата в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg, архив

Специализирана операция за сигурност по пътищата EDWARD ще се проведе на територията на област Кюстендил.

„Европейски ден без загинали на пътя” е международна инициатива, която ще се проведе на 21 септември. Идеята на е на европейската мрежа на службите на пътна полиция – ТИСПОЛ. Координатор на операцията в България е ГД „Национална полиция”, а за участие в нея са поканени държавни органи и неправителствени организации.

Идеята е на рискови места в страната да се осъществи 24-часово видеонаблюдение, а тежки инциденти с пострадали и загинали да бъдат записани и предоставяни за информация на гражданите. На територията на областта Пътна полиция ще разположи свои екипи на всички възлови места – АМ „Струма“ – в района на пътен възел „Бараково“, засилен ще бъде контролът по пътя София – Гюешево, Кюстендил – Дупница.

За миналата година 14 души са загинали при ПТП на територията на Кюстендилска област, ранените са 143, от началото на тази година 5-ма са загиналите при ПТП, а ранените са 83-ма.

За участие в операцията ще бъдат поканени РД „Автомобилна администрация”, Съюза на българските автомобилите, Червения кръст. Резултатите от проверките и констатираните нарушения ще бъдат оповестени след приключване на операцията. От Пътна полиция отправят призив към водачите да шофират с повишено внимание, да спазват правилата за движение, за да не се създават предпоставки за пътни произшествия. 

Операцията се осъществява с подкрепата на Областната управа – Кюстендил, БЧК, ЦСМП, и представителствата на СБА и Автомобилна администрация. Те са убедени, че с индивидуалния принос на всеки ще бъде постигнат очаквания голям резултат.
 
Без жертви на пътя трябва да е цел всеки ден, не само на 21 септември, но ако за 24 часа бъде постигнат резултат нула жертви на пътя, значи може да е така и занапред, смятат организаторите на операцията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK