Провеждат пети панаир „Учене през действие” в Благоевград

снимка: infomreja, архив

За пета поредна година Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев” в Благоевград организира училищен панаир на учебно-тренировъчни фирми „Учене чрез действие”. Панаирът е част от националната кампания на Министерството на образованието, младежта и науката „Участвам и променям”. Тази година в училищната инициатива участие са заявили 6 тренировъчни фирми, 4 учебно-тренировъчни банки и 4 учебно-застрахователни дружества.  Тя ще се състои на 22 март в зала „22 септември“.

В рамките на събитието ще се проведат и конкурси за „Комплексно представяне“, „Най-добър щанд“, „Най-добър екип и професионално обслужване“, „Най-добър каталог“, „Най-добри рекламни материали и Панаирна оферта“.  

Вече седем години учебното заведение прилага модела на учебно-тренировъчна фирма при обучението на учениците от специалностите “Финансова отчетност”, “Застрахователно и осигурително дело”, “Електронна търговия”, “Оперативно счетоводство”, “Банково дело” и други. В рамките на тренировъчното предприятие учениците с лекота съчетават теоретичното и практическото обучение, прилагайки на практика наученото по всички учебни дисциплини като маркетинг, счетоводство, право, информационни технологии, чужди езици и други.

Сред поканените гости на училищния панаир са кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, заместник- кметът инж. Стоян Благоев, областният управител Костадин Хаджигаев, заместник-кметът по хуманитарните дейности Валери Смиленов, секретарят на общината София Янчева, началникът на Регионалния инспекторат по образованието Ивайло Златанов, началникът на отдел „Образование” в община Благоевград Любомир Станишев, както и много експерти в областта на образованието, науката и бизнеса.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK