Проведоха час по вероучение в с. Раждавица

Снимки: Кюстендилска духовна околия

За духовното обогатяване на децата се погрижи отец - иконом Светослав Григоров

В навечерието на празника Въведение Богородично в храм "Успение Богородично", с. Раждавица бе организирана духовно-образователна среща, на която ученици от местното Начално училище "Св. Св. Кирил и Методий", придружени от техните учители, бяха запознати с историята на предстоящия църковен празник - Въведение Богородично, определен като ден на православната християнска младеж и семейство.
 
За духовното обогатяване на децата се погрижи отец - иконом Светослав Григоров, председател на храм "Успение Богородично", гр. Кюстендил, с участието на отците - свещеник Васил Манасиев и свещеник Иларион Стоянчов. След преподадената свещена история и проведената кратка беседа децата получиха иконка за благословение, а също така и лакомства.
 
На духовното мероприятие присъства и г-н Стоян Ръждавички, кмет на с. Раждавица, който оказва всякогашно съдействие и подкрепа за осъществяването на духовно-просветните инициативи на Архиерейското наместничество в гр. Кюстендил.
 
С решение на Св. Синод на Българската православна църква от 1929 г. празникът "Въведение Богородично" в България се чества и като Ден на християнското семейство и на православната християнска учаща се младеж; според първоначалния замисъл - ден за християнизиране, за общение с Христа и Църквата Му. Денят бил неучебен и започвал със св. Литургия, на която учениците се причастявали.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK