Провал на европейското по таекуон-до заради тренировки по волейбол

снимка: 360mag.bg

Пълна каша настъпи след безумно решение на шефа на НС База Петър Божилов. А именно, че зала Арена Армеец ще бъде изцяло в услуга на мъжкия ни национален отбор по волейбол в период от три месеца през тази година.

Трикольорите ще могат да се разполагат с новото бижу от 5 април до 9 юли. Единствените, които ще успеят да се вместят със свои събития през това време са грациите, борбата и акробатиката. От 20 до 22 април в спортното съоръжение ще се проведе Олимпийска квалификация по борба, от 3 до 5 май ще има Световна купа по художествена гимнастика, а от 1 до 3 юни акробатиката ще е домакин на Световно първенство.

Божилов се е срещнал вчера с ръководството на федерацията по таекуон - до в лицето на Марио Богданов. Те са обсъдили варианти за излизане от неприятната ситуация с пропадането на Европейското първенство заради тренировките на волейболистите в края на април. "Имахме две срещи. Една само с ръководството на таекуондото и една съвместна с министър Нейков. Разбрахме се г-н Богданов да говори с международната централа. Чакаме да видим дали ще се стигне до споразумение за изместване на първенството за друга дата. Надявам се, че хората ще ни разберат. След това пак ще водим разговори", заяви Божилов.

В същото време Марио Богданов прави и невъзможното да промени дата на провеждане на първенството. Вместо в седмицата от 22 до 29 април, шампионата ще се проведе от 14 до 20 май. Тази промяна обаче минава през невероятни усилия и нови резервации, който трябва да направят не само домакините, но и всички участници в шампионата.

Вчера съгласие за промяната даде Европейската федерация по таеукно- до, а утре същото трябва да стори и Световната по ITF. След това ще бъдат сменени и резервациите за хотел, който вече бяха направени. Цялата тази реорганизация ще падне върху плещите на страната домакин или по – точно на БФ Таекуно–до ITF. За статистиката това ще бъде 27- мо за мъже и жени, 18 - то за юноши и девойки, 4 - то за ветерани и 2 - ро за деца Европейско Първенство по Таекуон-До ITF. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK